Sla inhoud over

Programma

09:30 – 10:00 Ontvangst met koffie, uitreiking programma en badges, keus workshops (beneden)
10:00 – 10.15 Welkomstwoord door L. (Leen) Diepenhorst, voorzitter Kerngroep CvT’s en start van het dagprogramma door de dagvoorzitter J.P. (Jan Pieter) Dees, CvT-lid PI Krimpen a/d IJssel
10:15 – 10:30 Bijdrage door drs. M.C.A. (Michèle) Blom, Directeur-Generaal Straffen en Beschermen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie
10:30 – 11:15

Inleiding (plenair) door prof. dr. F. (Frans) Koenraadt, forensisch psycholoog, criminoloog en gerechtelijk deskundige. Als hoogleraar forensische psychiatrie en psychologie is hij verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht.
 

De justitiële inrichting als leerschool

Over schade en schande, over leven, beleven en overleven, over zien en gezien worden. Autonomie en het gevecht tegen de verveling.

11:25 – 12:10 Aanvang eerste workshop ronde.
12:20 – 13:00

J. (Jaap) Bressers
 

De kracht van het kleine

Regels, protocollen & de menselijke maat
Hoe jij op jouw plek met kleine dingen het verschil kunt maken.

13:10 – 14:00 Lunch
14:10 – 14:55

Bijdrage (plenair) door N. (Natascha) de Raaf en A. (Arno) van Bergen (DJI adviseurs re-integratie (ex-) gedetineerden)
 

Vanaf de start van detentie faciliteert het Gevangeniswezen - samen met gemeenten en ketenpartners - de gedetineerden bij een goede terugkeer naar de maatschappij. Het project Re-integratie (ex-) gedetineerden houdt zich o.a. bezig met het op landelijk niveau organiseren van re-integratieactiviteiten op het gebied van de vijf basisvoorwaarden: werk en inkomen, huisvesting, zorg, schulden en een identiteitsbewijs. Deze praktijkgerichte presentatie biedt u een inkijk in voorlichtingen, terugkeeractiviteiten en de mogelijkheden van het RIC. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

15:05 – 15:50 Aanvang tweede workshop ronde 
16:00 – 17:00 Afsluiting in Rondeelzaal met aansluitend borrel